Άρσεναλ αισιοδοξία πρωτάθλημα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Στόχος μας ο τελικός της Λισαβόνας»

ανακτηση ψηφιακων φωτογραφιων https://spyro.com.gr/. ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Την αισιοδοξία του πως οι «πολίτες» παρά τις τελευταίες… δυσκολίες που είχαν σε Premier League και Champions League θα……

«Στόχος μας ο τελικός της Λισαβόνας» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αισιοδοξία ότι η Σίτι θα βρεθεί στον τελικό του Champions League εξέφρασε ο Φερναντίνιο

Την αισιοδοξία του πως οι «πολίτες» παρά τις τελευταίες… δυσκολίες που είχαν σε Premier League και Champions League θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τέλους, δήλωσε ο Βραζιλιάνος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο στόχος μας δεν είναι άλλος από το να φτάσουμε στον τελικό της Λισαβόνας (25 Μαΐου). Όλοι μας έχουμε αυτό το στόχο και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε αρχικά ο Φερναντίνιο για να συμπληρώσει στη συνέχεια για το πρωτάθλημα της Premier League:

«Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα θα είναι το φετινό της Premier League και αυτό θα συμβεί γιατί υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Τότεναμ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Σίτι και Τσέλσι είναι από τα κλάμπ που έχουν ίσες πιθανότητες για τον τίτλο».

Πηγή: sport-fm.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Για πρώτη φορά μαύρη Αφρικανή συγγραφέας διεκδικεί το «Man Booker Prize»

Για το μυθιστόρημά της «Χρειαζόμαστε νέα ονόματα», την αφήγηση ενός δεκάχρονου κοριτσιού που ξεφεύγει από τη φτώχεια στη Ζιμπάμπουε για να ζήσει με τη θεία της στις ΗΠΑ

Η Νοβάιολετ Μπουλαγουάγιο από τη Ζιμπάμπουε είναι η πρώτη μαύρη Αφρικανή που συγκαταλέγεται στους διεκδικητές του Man Booker Prize 2013, ενός από τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η Μπουλαγουάγιο επελέγη για το μυθιστόρημά της «Χρειαζόμαστε νέα ονόματα», την αφήγηση ενός δεκάχρονου κοριτσιού που ξεφεύγει από τη φτώχεια στη Ζιμπάμπουε για να ζήσει με τη θεία της στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σειρά από προβλήματα.

Η συγγραφέας, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ελίζαμπεθ Ζαντάιλ Τσέλε, είναι επίσης η πρώτη συγγραφέας από τη χώρα της, ντετεκτιβ θηβα ανεξαρτήτως φύλου, Γραφεία Ντετέκτιβ Πρέβεζα που συγκαταλέγεται στον κατάλογο των διεκδικητών του Booker στην ιστορία.

Σε περίπτωση που της απονεμηθεί το βραβείο αυτό, ντεντεκτιβ χρεωση όταν θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής στις 15 Οκτωβρίου, θα γίνει η τέταρτη λογοτέχνης από την Αφρική που θα τιμηθεί με αυτό. Ο Νοτιοαφρικανός Τζ. Μ. Κούτσυ το είχε κερδίσει δύο φορές, το 1983 (για το «Βίος και Πολιτεία του Μάικλ Κ.») και το 1999 (για το «Ατίμωση»), ενώ η συμπατριώτισσά του Ναντίν Γκόρντιμερ το είχε κερδίσει το 1974, για το έργο της «Ο συντηρητής. Ουτοπίες ενός ρεαλιστή», ντετεκτιβ ελευσινα και το 1991 το Booker είχε απονεμηθεί στον Νιγηριανό Μπεν Όκρι, για το βιβλίο του «Ο αδηφάγος δρόμος».

Μεταξύ των άλλων έξι διεκδικητών του φετινού βραβείου είναι ο Ιρλανδός Κολμ Τόιμπιν με τη «Διαθήκη της Μαρίας», που διηγείται την περιπλάνηση μίας γυναίκας μετά τον θάνατο του γιου της και ο Βρετανός Τζιμ Γκρέις με τη «Σοδειά», ένα μυθιστόρημα για ένα χωριό που νοιώθει να απειλείται από νεοαφιχθέντες.

Η γεννημένη στο Λονδίνο Τζούμπα Λαχίρι συμπεριλήφθηκε στους διεκδικητές για το μυθιστόρημα «Οι πεδιάδες», που αφηγείται την ιστορία δύο α Δελφών που μεγαλώνουν στην Καλκούτα, στην Ινδία, ενώ η Αμερικανογιαπωνέζα βουδίστρια ιερέας και συγγραφέας Ρουθ Οζέκι αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς της στο «Μία ιστορία για το παρόν». Η νεώτερη σε ηλικία από τους διεκδικητές είναι η 27χρονη Νεοζηλανδή Ελέανορ Κάτον με το βιβλίο «Απαστράπτοντες», ένα μυθιστόρημα για τον πυρετό του χρυσού στη Νέα Ζηλανδία περί τα 1860.

Το βραβείο Booker, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 λιρών (62.000 ευρώ), απονέμεται στο καλλίτερο βιβλίο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα από συγγραφέα της Βρετανικής Κοινο Πολιτείας και της Ιρλανδίας.

Το περασμένο έτος, ιδιωτικοι ερευνητεσ πειραια η Βρετανή Χίλαρι Μάντελ έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού και η πρώτη Βρετανή που έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ O Ράικονεν επιστρέφει στη Ferrari!

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο επίσημα η επιστροφή του Φινλανδού πιλότου στην Ιταλική ομάδα. Ο Ράικονεν θα οδηγεί μαζί με τον Αλόνσο για τη Ferrari το 2014.

Ο Ράικονεν αγωνίζονταν για λογαριασμό της Ferrari την τριετία 2007 – 2009. Ο 33χρονος Φινλανδός έχει κατακτήσει το μοναδικό του τίτλο το 2007 με τα χρώματα της Ιταλικής ομάδας αλλά και 9 από τις 20 νίκες της καριέρας του. Θα τρέξει με τη Ferrari για τα επόμενα δυο χρόνια το 2014 και το 2015.

Ο Ράικονεν έκανε ν Τεμπούτο στη F1, το 2001 με τα χρώματα της Sauber. Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε εξωπραγματικό ταλέντο και αυτό φάνηκε από την επόμενη κιόλας χρονιά με τη μεταγραφή του στη McLaren. Ο Ράικονεν διεκδίκησε τον τίτλο από τον Αλόνσο το 2005 όταν και πήρε 7 νίκες για λογαριασμό της McLaren. Δεν τα κατάφερε τότε, τα κατάφερε όμως το 2007 παίρνοντας το πρωτάθλημα στο Ιντερλάγος στο φινάλε με τους Χάμιλτον και Αλόνσο να ισοβαθμούν πίσω του με την ελάχιστη δυνατή διαφορά.

Ο Ράικονεν έφυγε άκομψα από τη Ferrari για να δώσει τη θέση του στον Αλόνσο το 2010 και η Ιταλική ομάδα τον πλήρωνε δυο χρονιές χωρίς εργασία. Ο Iceman έκανε το κέφι του στο WRC και το 2012 επέστρεψε με τη Lotus εντυπωσιάζοντας. Πήρε νίκη στο Άμπου Ντάμπι, έμεινε στη μάχη του τίτλου ως το τέλος και φέτος ξεκίνησε τη χρονιά με το δεξί  κερδίζοντας στην Αυστραλία.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθότι η Βρετανική ομάδα δεν είχε τα χρήματα για να εξελίξει το μονοθέσιο ανταγωνιστικά προς τις κορυφαίες ομάδες. Η φυγή του τεχνικού διευθυντή της Lotus Τζέιμς Άλισον που πλέον βρίσκεται στις τάξεις της Ferrari ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για το Ράικονεν.

Από τη στιγμή που ο Φινλανδός αποφάσισε ότι θέλει να φύγει από τη Lotus εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα. Τη Red Bull, ανακτηση απο κινητο τηλεφωνο τη McLaren και τη Ferrari όπου τελικά συμφώνησε. Πιθανόν βαρύτητα σ’ αυτή την έκβαση να έπαιξε το οικονομικό σκέλος, επαναφορα αρχειων θεσσαλονικη το τι μπορούσε αλλά και το ποια ομάδα θεωρεί πως θα του δώσει ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/601177/stohos-mas-o-telikos-tis-lisavonas/




ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…